Skip to main content.
Logo

A photo collection by Desenio

Støtte til Blue Marine Foundation

Havets skønhed og mangfoldighed kan snart være væk for evigt. Sammen kan vi vende strømmen. Vores fremtid afhænger af det.

”Et sundt hav er afgørende, hvis vi skal kunne opretholde et stabilt klima.“
Blue Marine Foundation

HISTORIEN

Forestil dig, at du står ved kysten. Vandet er klart og blåt, og den glitrende sol hypnotiserende. Men under overfladen på dette store hav gemmer der sig en ubehagelig overraskelse. Forestil dig, at alt liv i havet er væk. Fiskene er forsvundet. Selv havplanter som tang og søgræs findes ikke længere. Masseudryddelse af alt liv i havet lyder skræmmende, men desværre kan det være fremtiden, og det sker, mens vi har ansvaret.

Hvad sker der med havet?

Truslerne mod vores have er ikke nye. De har eksisteret i lang tid og eskalerer hurtigt. 90% af de vilde fiskebestande er nu overfisket eller fuldt udnyttet, hvilket anretter ødelæggelse på havøkologien. Når én fiskeart overfiskes, medfører det en kæmpe kædereaktion. Udtømning af bestanden af voksne fisk pga. kommercielt fiskeri reducerer kapaciteten for reproduktion, hvilket betyder, at arter langsomt, men sikkert, uddør. I de sidst 50 år er antallet af overfiskede bestande på verdensplan tredoblet.

Hvorfor er det vigtigt?

Vores hav sikrer os ikke kun mad og arbejde – livet i havet producerer også halvdelen af verdens ilt og absorberer næsten halvdelen af verdens CO2. En stor hval akkumulerer i gennemsnit 33 ton CO2 på 60 år, hvorimod et træ kun absorberer 1,3 ton i samme periode. Vores liv afhænger bogstaveligt talt af livet i havet.

Hvordan kan vi vende strømmen?

Beskyttede havområder og bæredygtigt fiskeri vil ikke kun genoprette livet i havet, men også ændre vores fremtid. Derfor har Desenio valgt at indgå et samarbejde med Blue Marine Foundation (BLUE) om deres mission for at beskytte havet. BLUE er en velgørende organisation, der gør en forskel ved at oprette beskyttede havområder, etablere bæredygtige modeller for fiskeri og genskabe vigtige levesteder i havet. Samtidig arbejder de også utrætteligt for at øge kendskabet til disse problemer og påvirke beslutningstagerne. Med vores kollektion Art For Oceans vil vi gerne hjælpe BLUE med at skabe opmærksomhed om krisen i havene og støtte en løsning, der bevarer livet og skønheden under havets overflade. Når du køber plakater hos Desenio, står du sammen med os om et problem, der betyder knald eller fald for fremtidens liv på Jorden.

72 Procent af vores planet er vand

Til støtte for Blue Marine Foundation har Desenio Design Studio skabt en kollektion med 26 kunstplakater og -posters, der hylder livet og skønheden i vores have. Stå sammen med os om et problem, der er afgørende for fremtidens liv på Jorden.

Art For Oceans – kunst med havmotiver af Desenio til støtte for Blue Marine Foundation

Art for Oceans er en kollektion skabt af Desenio Design Studio til støtte for Blue Marine Foundation – en velgørenhedsorganisation med en mission om at beskytte havt. I øjeblikket trues havet af overfiskning, koralblegning og meget mere, og deres fremtid afhænger af, at vi mennesker gør noget.

Har du nogensinde stået på en strand med havet foran dig, og følt dig overvældet af det smukke syn? Eller har du snorkeldykket blandt koralrev og er blevet fuldstændig betaget af det mylder af liv, de har? Det er måske snart ikke længere muligt. Havet er på randen af sammenbrud, og hvis de skal overleve, har de brug for vores hjælp. Ved at hjælpe havene, hjælper vi ikke kun deres dyreliv, men bidrager også til at sikre menneskehedens fremtid. Fortsat overfiskning, udledning af skadelige stoffer osv. vil uundgåeligt føre til, at vores have dør.

I samarbejde med og til støtte for Blue Marine Foundation har Desenio Design Studio skabt en smuk kollektion med havmotiver. Kollektionen omfatter både fotos, plakater med tekst samt grafisk design og fremhæver havenes skønhed og store betydning. Hvis de skal have en chance for at komme sig og overleve, er vi alle nødt til at gøre noget. Når du køber plakater og posters fra vores kollektion Art For Oceans, støtter du deres sag og er med til at gøre en forskel.