Skip to main content.

Styrkelse af kunst til kvindernes internationale kampdag

Denne kvindeuge fejrer vi kunstnerisk udtryk som en form for empowerment og frihed. Vi har samarbejdet med fem dygtige kunstnere om at skabe Kvindernes Ugesamling.

Back to top

Kit Agar

"Jeg vil beskrive min kunst som æterisk og feminin, men jeg kan ikke lide at definere kvindelighed som noget specifikt: Jeg ønsker ikke at sætte begrænsninger på, hvad kvindelighed burde være."

Gør kunst for mig selv først

Jeg er en kunstner fra Storbritannien, i øjeblikket baseret i Belgien. Jeg har altid været interesseret i kunst. Som et genert barn tiltrak jeg kunst og kunsthåndværk, så jeg kunne flygte ind i min egen lille verden

Alt kunst, jeg laver, er for mig - hvis ingen så det, ville jeg stadig gøre det samme arbejde. I den forstand er min kunst meget reflekterende. Jeg kan godt lide at lade mine kunst leve, som den er.

Back to top

Reyna Noriega

"Jeg fandt min kunststil omkring samme tid, som jeg befandt mig. Der var et skift fra at skabe for andre mennesker til at skabe for mig selv, og det endte med at tjene folk mere, fordi det var mere autentisk."

Vi fejrer kvinders frihed

Jeg er visuel artist og forfatter fra Miami. De ting, der bringer mig lykke er de samme ting, der giver mig inspiration. Min kultur og mine omgivelser er en enorm inspirationskilde.

Jeg ønskede at skabe kunst, der ville være opløftende for kvinder, og det ville fejre os på vores bedste, vores mest frie, og vores mest selvsikre. I de mange forskellige hudfarver og frisurer, som jeg skildrer, håber jeg, at enhver kvinde kan se sig selv.

Back to top

Maxime Rokus

"Jeg fandt min kunststil omkring samme tid, som jeg befandt mig. Der var et skift fra at skabe for andre mennesker til at skabe for mig selv, og det endte med at tjene folk mere, fordi det var mere autentisk."

Brug af digitale værktøjer til at lave kunst

Jeg er Maxime, en kunstner baseret i Amsterdam. Jeg har lavet kunst, så længe jeg kan huske, men jeg besluttede at studere grafisk design. Dette påvirkede ikke min kunst, men det introducerede mig til mulighederne for at bruge digitale værktøjer.

Processen med at skabe kunst for mig begynder med Photoshop. Jeg prøver forskellige lag og farver for at beslutte, hvad der ser smukt ud, og når jeg så finder noget, jeg kan lide, begynder jeg at skabe med min Ipad!

Back to top

Marta Leyva

"Påskønnelse for min by og min kultur er noget, der er vokset nu, hvor jeg bor i udlandet. Jeg begyndte at lægge større vægt på traditioner og kultur. I 2017 købte jeg en pensel for første gang, og jeg blev forelsket!"

Jeg opdagede mit talent for maleri ved et uheld

Jeg er fra Barcelona, men jeg har været baseret i Stockholm i 10 år. I 2017 købte jeg en pensel for første gang, og jeg blev forelsket! 6 måneder senere fandt min første udstilling sted, hvilket var en stor succes! Gennem dette har jeg lært, at ens liv kan ændre sig til det bedre natten over.

Mit råd til alle er at følge dine lidenskaber og prøve nye ting. Hvis du kan lide noget, skal du ikke tvivle på dig selv og bare gå efter det!

Back to top

Sara Abramson

"Min kunst handler om at være dig selv. Jeg mener, at enhver kvinde bør være i stand til at styre deres egen verden ved at lytte til sig selv og vide, at svarene findes i dig selv."

Skildrer både styrke og sårbarhed

De beskeder, jeg skriver på mine kunstværker, er tegn på, hvor jeg er i mit liv. Der var en periode, hvor jeg malede sætninger som ”hvad vil du?” eller ”hvad venter du på?” - det var omkring det tidspunkt, hvor jeg forlod min karriere inden for telekommunikation for at begynde at følge mine lidenskaber og begynde at male.

Kvinderne i min malerier er både stærke og sårbare: De kigger ofte nedad og får øjenkontakt med beskueren, men de har også normalt deres halse eksponeret. De kommunikerer deres sårbarhed, men også at de har taget en beslutning om, hvordan de skal leve deres liv.